Thursday, July 16, 2009

Sepasang Kekasih Dihukum Gantung | Bunuh Student UIA

KUALA LUMPUR: Noralina Dasuki, 22, dan Mohd. Khairul Anuar Abdullah, 27, dihukum gantung setelah didapati bersalah membunuh pelajar kolej Juliana Md. Fuzi, 20, dua tahun lalu.

Mereka didakwa membunuh Juliana, pelajar Kolej Universiti Islam Antarabangsa (KUIAM) pada Mac 2007.

Juliana juga didapati telah dirogol.

Pada 13 April 2007, kedua-dua mereka dihadapkan di Mahkamah Majistret di sini atas tuduhan membunuh Juliana.

Mengikut pertuduhan, Noralina, penganggur dan Mohd. Khairul, jurujual sebuah stesen televisyen satelit berbayar dituduh bersama-sama membunuh Juliana di Bilik 5133, Tingkat Tiga, Apartmen Sunrise, Wisma Indah, Jalan Tun Razak di sini, antara pukul 8 malam, 23 Mac dan 8.30 malam 24 Mac lalu.

Noralina disenarai sebagai tertuduh pertama manakala Mohd. Khairul tertuduh kedua.

Tertuduh pertama ditangkap pada 4 April 2007 sementara tertuduh kedua pula ditangkap pada keesokan harinya.

Kedua-duanya dituduh di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati jika sabit kesalahan.

Juliana ditemui mati pada 24 Mac lalu.

Dalam kejadian itu, Juliana yang merupakan pelajar tahun tiga Diploma Pengurusan Perniagaan ditemui mati dijerut menggunakan wayar.

inilah pembunuh juliana pelajar UIA, noralina Ahmad Dasuki
Ada sumber mengatakan Noralina ini adalah anak kepada Dato' Ahmad Dasuki
Mohd Khairul Anuar, 27 adalah bekas pekerja astro & tentera yang telah menghadapi dua kesalahan iaitu yang pertama merogol budak di Kubur Cina & kesalahan membunuh Juliana.


Link bawah ni adalah link blog kawan kepada Juliana...bile baca blog dorang, teramat sedih sbb dari apa yang disampaikan, juliana adalah seorang yang amat baik, bersopan santun dan tinggi ilmu agama..
Arwah Juliana Mohd Fuzi
Blog Kawan Juliana( kena paham skit bahasa 2 ni ea)

motif pembunuhan masih samar2..tapi mahkamah negara kita ni takkan sewenang2nye menjatuhkan hukuman gantung sampai mati jika tiada alasan yang kukuh...means, pembunuhan ni memang dirancang..

Noralina Ahmad Dasuki ini adalah sahabat Arwah Juliana semasa mereka bersekolah dulu dan Mohd Khairul Anuar tu pulak pakwe si noralina nih,
kononnya motif pembunuhan ini adalah kes samun..sbb masa arwah juliana di temui, henset, kad bank hilang...

kronologi pembunuhan juliana ada dalam blog kawan dia tuh..tapi tu la..teramat sedih, kenapa insan yang innocent menjadi mangsa kejam perbuatan si sundal nih...

Al-Fatihah untuk Arwah Jue

semua sumber dipetik dari forum cari


15 comments:

  1. Gwe nangeh bace blog member die..sedih wooo :(

    ReplyDelete
  2. sgt sedey....
    nanges oo sis bace kesah dia
    tp tatau lagi ye motif ape??

    ReplyDelete
  3. cara juliana ni meninggal sgt menyedihkan, dorang jerut gune cable tight yang kat mydin dok ikat plastik bile dah abis bayar tuh..tapi jenis yang besar..just imagine la..cam ne nk kuarkan balik bile dah kena jerut ngan cable tight tuh..
    memang sial punye manusia la yang bunuh tuh..

    ReplyDelete
  4. tragik~siksa giler..mmg ptt pembunuh dihukum bunuh 2 namanya baru setimpal! b-(

    ReplyDelete
  5. juju pun tak paham ape motif diye nk samun si juliana nih..sbb noralina ahmad dasuki adalah orang kaya ternama..
    diye punye lawyer karpal singh tau...jgn men2..
    ehehe..
    tapi tu la..dorang ckp, noralina ni mintak no. pin kad bank jue..jue tu baru je dapat duit dari baitulmal...
    siannye...

    ReplyDelete
  6. salam sume buat pembaca blog ni specially budak juju ni...bkn nk kate ape la..juju ni ade ikut perkembangan penuh mengenai kes ni ke???ade pegi mahkamah ke??? ooii..makcik..kalo tak penah pegi dan tk penah mengikuti perkembangan tolong jgn buat cerita yg mengarut la..aku ni bkn ape,x sebelah mana2 pihak..tapi cara ko ckp..mak oi..mcm jurusan undang2 siot..ke ko mmg ade jurusan undang2 dulu tapi x lepas?? confuse aku..woi..aku x suke tol ngan org2 sifat mcm ko ni..bikin hati panas!! ape ko ni malaikat ke? ko tau ke noralina tu jahat ke baik ke? ko bela dia dari kecik ke? kalau ko nak tau sgt..ko g tanya mama dia...ha..aku nak tanya,mak ko bela baik sgt ke? ko baik sgt ke? mana ko tau juliana tu baik...? budak pakai tudung skg ni bkn bole pakai sgt...aku tak taulah..benda2 ni hanya Allah s.w.t yg ada jawapannye..takpe,benda ni xpernah kene kat ko,sedap la bercakap..tapi aku harap sgt2, satu hari benda2 mcm ni akan jd kat ko lak...oktak?? ha..ha..ha...oklah,dah panjang sgt ni..nak tgk blog ko ni lama2 pun dah naik muak...klah...nnt ade masa,aku lawat blog ko lg ye...SALAMZ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamu ni ade mslh ke?apesal nk hangin sgt?yg ko backup pembunuh tu apehal mangkuk?

      Delete
    2. yg ko mrh apsal....budak tudung..ko nak salahkn ke?taulah lme kn kes ni..aku pun baru dok baca nie tpi ko bunyi mcm ko mrh apsal?ko ni ade grudge kat arwah ke?org dah ninggal...die xde kat dunia nak bela diri dier tpi ko mrh mcm ko kenal je diorng ni..tpi mmg nmpak ko knal..ape2 pun..arwah dh xde kat dunia ni.xpyh ko nk attack juju tue..ko tau,ko cite tpi klau xnk cite ko diamlah.kecoh sial...aku bace comen ko aku naik loye tau x...rasa mcm bgs sgt je.ko tu doa2 org kene..badigol punye org

      Delete
  7. http://sazwan57.blogspot.com/2009/07/alhamdulillahkes-arwah-dah-selesai.html

    ReplyDelete
  8. thanks,

    i dah baca lama dah kat blog saza..just malas nk update...

    ReplyDelete
  9. takziah untuk keluarga Jue...

    ReplyDelete
  10. apa perkembangan terbaru...pembunuh2 tu dah menjalani hukuman gantung belum?

    ReplyDelete
  11. anon July 19, 2009 at 3:24 PM

    ko adalah manusia paling bodoh dlm dunia ni... xtau ar ko ni islam ke x...yg ko sakit hati naper? dasar org yg bodoh abadi btui...

    ReplyDelete
  12. yg atas tu ape mslh dia?

    ReplyDelete

Mari KongsiKan

pos berkaitan

Related Posts with Thumbnails